I över 25 år har Starfire’s Pomeranians satt nivån för kvalitet – både i innehåll och presentation.
”Tony! Snälla berätta för mig … hur kan jag få min Poms päls att se ut som din? ”

Jag har använt samma behandling så länge och kan varmt rekommendera detsamma för dig!
Jag rekomenderar vår djuprengöringslinje för utställning följt av vår fuktserie för ett ordentligt underhåll mellan utställningarna.

Tony Cabrera VD för Starfire’s Canine Care Line

FÖR SHOWS:
Först använder jag Starfire’s STRIPPER, ett djuprengörande schampo som är effektivare än ett vanligt rengörande schampo.
STRIPPER är ett sulfat och natriumkloridfritt schampo som försiktigt renar och kelaterar hår.
OBS: STRIPPER, som alla Starfire-schampon och balsam, är mycket koncentrerad, så använd mycket lite åt gången.
Gör ett bra skum med STRIPPER och massera mycket väl in i pälsen ända in till huden, skölj sedan med varmt vatten.

Du fortsätter med Starfire’s GREED, den ultimata behandlingen/kuren som tillsätter kraftfulla vitaminer, proteiner och som du arbetar in i pälsen för optimalt resultat. Återigen, gör ett bra skum med GREEDEN och massera in i pälsen ända in till huden. Lämna GREED i minst 15 minuter innan du sköljer med kallt vatten. Inför utställningssäsong: Jag använder STRIPPER och GREED en gång i månaden.
Men om jag är mitt i utställningssäsongen med en hund använder jag STRIPPER och GREED varje vecka.

För den sista touchen använder jag Starfire’s DESIRE eller Starfire’s FLATTERY.
DESIRE fortsätter konditioneringsprocessen genom att återställa hälsa och flexibilitet i ett tunt, utarmat eller slitet hår. Denna spray återuppbygger omedelbart hårets struktur eftersom det är speciellt formulerat för att komplettera vitala Keratin-aminosyror.
FLATTERY ger textur, volym och glans med fjädrande stöd. Denna spray innehåller Keratin för en härdande tätning, som skyddar håret för förbättrad trimmning. När du har lagt på spray i pälsen, fortsätt att torka med varmluft. Slutresultatet är glänsande hår, fullt med textur. Jag gör det dagen före showen. På showen använder jag FLATTERY som en ringside spray. (FLATTERY är en ”måste ha” produkt för någon som håller på med grooming eller show.

UNDERHÅLL TILL VARDAGS/MELLAN UTSTÄLLNINGARNA:
Till vardags använder jag Starfire’s GLUTTONY, vårt härdande volumiserande schampo.
GLUTTONY är SULFATFRI, ej uttorkande, och bevarar skiktfärger.
Skölj mycket och följ upp med Starfire’s GOSSIP, vårt härdande, volumiserande balsam.

GOSSIPs viktfria formel bygger kropp och fullhet samtidigt som man får glans. Använd igen mycket lite eftersom det är mycket koncentrerat, du vill inte använda för mycket. Gör ett bra skum med GOSSIP och massera in ordentligt i pälsen ända in till huden.
Jag rekommenderar att du lämnar produkten i några minuter och sköljer sedan med kallare vatten.

SÄRSKILDA TIPS FÖR OLIKA PÄLS FÄRGER:
Om du visar en hund som är svart,Blk/Tan, creme, vargsobel, eller vit rekommenderar jag Starfire GLORY schampo. GLORY eliminerar genast oönskade varma toner, torrt intryck på Blk/tan hundar eller förstärker det vita i pälsarna. Späd GLORY 1 till 8.

NO STAIN:
En annan annan ”måste ha” produkt är Starfire’s NO STAIN, vårt pulver som håller tårfläckar ut! Detta är vår populära produkt som vi har använt i över två decennier, till skillnad från alla produkter på marknaden. TYLAN FREE * och * säker i ögonen (även för unga valpar).
Du använder detta pulver i ögat där tårfläckarna börjar ända in vid öga. Det är inte farligt om pulvret skulle komma in i ögonen. Applicera en gång om dagen. Du bör se resultat inom fyra till fem dagars användning.

TIPS FÖR NO STAIN: Doppa INTE samma ände av en tops i burken två gånger för att förhindra förorening. För det andra fungerar NO STAIN både på våt eller torr päls. Sätt en våt (eller torr) tops i pulvret och rulla pulvret från bottenfärgen upp mot ögat. Produkten lämnar inte en pasta eller beläggning och kan lätt torkas av (för visning på dagen).